От 15 юни, с края на извънредната епидемична ситуация трябва да

...
От 15 юни, с края на извънредната епидемична ситуация трябва да
Коментари Харесай

От 15 юни отпадат всички ограничения, остават само социалните мерки

От 15 юни, с края на извънредната епидемиологична обстановка би трябвало да падне всичко, подреди на първото присъствено съвещание на държавното управление от карантината насам министър председателят Бойко Борисов. След тази дата ще останат единствено обществените и икономическите ограничения, добави той и разпореди да бъдат написани и издадени съответните указания за прекосяване към живот без противоепидемични ограничения.  Борисов разяснява, че има недомислици в заповедите, издавани по време на изключителната епидемиологична конюнктура и  заръча на здравния министър Кирил Ананиев " да чете ред по ред " и да ги махне. 

Извънредната епидемиологична конюнктура бе въведена преди месец, в деня, в който престана да работи краткотрайният Закон за изключителното състояние.

Днес Борисов събра за първи път министрите след 70-дневна пауза, в която съвещанията на кабинета се организираха онлайн. 

Вицепремиерът Томислав Дончев разяснява идното финансиране от Европейския съюз, като съобщи че то ще бъде предпочитано за " зелената договорка ", високи технологи и  др.

" Все още не е явен механизмът на систематизиране. То няма да е автоматизирано, евентуално ще се кандидатства по избрани условия от страните членки ", съобщи Дончев. 

Засега обаче всичко е на стадий единствено предложение, което занапред ще се преглежда и гласоподава, допустимо е да настъпят и промени, разясниха и Дончев, и Борисов. " Много се надявах около тая пандемия Зелената договорка малко да поизостане като тематика, само че в противен случай, нещата още повече ще се форсират в тази посока ", съобщи министър председателят и още веднъж подсети, че Европейски Съюз към момента няма признат бюджет за тази година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР